求學快遞網 成人高考
發布資訊
您當前的位置:首頁 > 成人高考 > 2016年成人高考高起點英語考試真題及答案

2016年成人高考高起點英語考試真題及答案

上傳時間: 2018-11-01 16:10:31 來源:用戶上傳
瀏覽量:571 評論數:0 舉報
導讀: 想要獲得更多資訊、備考資源等,請關注“求學考場、求學快遞網”公眾號,你不能錯過的考試利器!

  一、語音知識(共5小題;每題1.5分,共7.5分。)

  1.請選出下面劃線部分讀音不同的選項( )

  A.notice

  B.practice

  C.British

  D.patient

  答案:D

  2.請選出下面劃線部分讀音不同的選項( )

  A.income

  B.centre

  C.city

  D.bicycle

  答案:A

  3.請選出下面劃線部分讀音不同的選項( )

  A.cloud

  B.round

  C.mountain

  D.country

  答案:D

  4.請選出下面劃線部分讀音不同的選項( )

  A.hand

  B.honest

  C.habit

  D.behind

  答案:B

  5.請選出下面劃線部分讀音不同的選項( )

  A.direct

  B.hotel

  C.basket

  D.express

  答案:C

  二、詞匯與語法知識(共15小題;每題1.5分,共22.5分。) 從每小題的四個選擇項中,選出最佳的一項。

  6.My friend Bob always __________ jokes whenever we get together.

  A.says

  B.speaks

  C.talks

  D.tells

  答案:D

  7.Before Tom got to the cinema,the film__________

  A.had begun

  B.will begin

  C.has begun

  D.begins

  答案:A

  8.The driver kept one eye on __________ traffic and the other on __________ map.

  A.不填;a

  B.a;a

  C.the;the

  D.the;不填

  答案:C

  9.I couldn′t find my black gloves __________.

  A.nowhere

  B.somewhere

  C.everywhere

  D.anywhere

  答案:D

  10.Mary picked up her children′s clothes that __________on the floor.

  A.lie

  B.will lie

  C.have lain

  D.were lying

  答案:D

  11.Jane had already finished cooking __________ the time I got home.

  A.in

  B.on

  C.by

  D.at

  答案:C

  12.Excuse me,where is the meeting room?

  --Just a second. I′ll have someone __________ you there.

  A.takes

  B.take

  C.taking

  D.to take

  答案:B

  13.I′ll never forget the day __________ I became a doctor.

  A.that

  B.which

  C.where

  D.when

  答案:D

  14.Your article is well written,but I think you should __________ it again.

  A.go off

  B.go by

  C.go over

  D.go against

  答案:C

  15.There′s plenty of time,so you __________ worry about it.

  A.needn't

  B.couldn't

  C.mustn't

  D.wouldn't

  答案:A

  16.My bedroom was very small, with the window __________ the street.

  A.faces

  B.facing

  C.faced

  D.to face

  答案:B

  17.A few days ago I visited a friend of __________ and that day I learned a valuable lesson.

  A.me

  B.mine

  C.my

  D.myself

  答案:B

  18.--Would you like to go to the theater with me tonight?

  __________ ,but I don′t think I can afford the time.

  A.That's nothing

  B.Well done

  C.I'd like to

  D.I'm afraid not

  答案:C

  19.Family members worked hard __________ sure that they had enough food.

  A.making

  B.make

  C.made

  D.to make

  答案:D

  20.The light was so __________ that I had to cover my eyes.

  A.bright

  B.weak

  C.soft

  D.natural

  答案:A

  三、完形填空(共15小題;每題2分,共30分。) 通讀下面的短文,掌握其大意。然后,從每小題的四個選擇項中選出最佳選項。

  Eleanor Roosevelt was the wife of America′s 32nd president, Franklin Roosevelt. She helped her husband in many ways during his long(21)life. She also became one of the most (22) women in America. She fought for equal rights for all people.

  Eleanor was born in New York City in 1884. Her family had great wealth. But Eleanor did not have a happy (23). Her parents died when she was very young. She was raised by her grandmother. Eleanor (24) that as a child, her greatest happiness came from helping others.

  tn the early 1900s, many people were worried about the problems of (25) people who came to America in (26) of a better life. Eleanor could not(27) how people lived in such poor conditions while she and some others had so much (28) .

  After she finished school,Eleanor began (29) children to read and write in one of the poorest areas of New York City. She also looked into (30) where workers were said to be badly (31).She saw little children of four and five years old working until they (32)to the floor. She became involved(參與) with other women who (33) the same ideas about improving social conditions.

  Franklin Roosevelt began (34) Eleanor when he was in New York. They got (35) in 1905. In the next eleven years, they had six children. The Roosevelts moved to Washington D. C. in 1913.

  21.(21)題選

  A.technical B.business C.political D.research

  答案:C

  22.(22)題選

  A.different B.strict C.lonely D.important

  答案:D

  23.(23)題選

  A.job B.dream C.future D.childhood

  答案:D

  24.(24)題選

  A.remembered B.forgot C.doubted D.imagined

  答案:A

  25.(25)題選

  A.poor B.strange C.foolish D.lazy

  答案:A

  26.(26)題選

  A.honour B.search C.memory D.favor

  答案:B

  27.(27)題選

  A.receive B.regret C.understand D.admit

  答案:C

  28.(28)題選

  A.wealth B.knowledge C.courage D.strength

  答案:A

  29.(29)題選

  A.disturbing B.teaching C.forcing D.reminding

  答案:B

  30.(30)題選

  A.hospitals B.factories C.schools D.armies

  答案:B

  31.(31)題選

  A.followed B.chosen C.protected D.treated

  答案:D

  32.(32)題選

  A.dropped B.run C.jumped D.sank

  答案:A

  33.(33)題選

  A.discovered B.allowed C.shared D.mentioned

  答案:C

  34.(34)題選

  A.praising B.visiting C.attacking D.controlling

  答案:B

  35.(35)題選

  A.married B.separated C.accepted D.united

  答案:A

  四、閱讀理解(共15小題;每題3分,共45分。) 閱讀下列短文,然后根據短文的內容從每小題的四個選擇項中選出最佳的一項。

  It′s that time of the yea—graduation. The end of school year is nearly in sight,and it′s an especially big deal if you′re finishing high school or college.

  One amazing(令人驚嘆的) 16-year-old Florida girl, Grace Bush, graduated from both high school and college this week! She actually got her college diploma(畢業證書) before her high school diploma. How′d she do that?

  "Hard work and dedication(專心致志)," she told a local TV news station," have made me succeed in doing high school and college at the same time. " She started taking college courses when she was just 13. She would often get up at 5:30 a.m. and not finish until after 11 p. m.

  Doing both at once is a huge achievement, but it has also helped her family save money. She′s one of the 9 children, all home-schooled until the age of 13. Her father is a math professor while her mother is a part-time history teacher in a high school. Grace Bush has earned her college degree in law, with a near perfect GPA of 3.8 and she hopes to become a lawyer one day, although her parents expect her to teach at university. By the way, she also plays basketball in her college team in her spare time.

  36.Why does the author say that Grace is amazing?

  A.She finished high school earlier than others.

  B.She never went to bed before 11 p. m.

  C.She graduated from both high school and college at 16.

  D.She got two diplomas from the same school.

  答案:C

  37.Which of the following is the key to Grace′s success?

  A.Taking college courses at 13.

  B.Doing high school and college at the same time.

  C.Being born in a professor's family.

  D.Being devoted to her studies.

  答案:D

  38.What did the parents do to help Grace with her education?

  A.They shared with her college history lessons.

  B.They taught her until she was 13.

  C.They made her interested in math.

  D.They hired a part-time teacher.

  答案:B

  39.What do Grace′s parents want her to be in future?

  A.A news reporter.

  B.A basketball player.

  C.A university teacher.

  D.A lawyer.

  答案:C

  Ron was an engineer. He planned a change and tried the new job of teaching kids how to swim. Ron′s easy manner soon made him a full-time employee at the swim school.

  Now,the 40 hours he works a week takes in weekends, early mornings and late afternoons. He earns around 25% less than he did in engineering. But,at 49,he says he has never been happier. "I′ve had a drop in pay, but I′ve cut back on spending,too. I seldom drive to work so don′t have to pay as much for petrol(汽油). I don′t drink as much. I go walking in my lunch break and I′ve lost 20 kilos. I love going to work. The whole family is a lot happier. "

  When one of his brothers called, offering to help him find "a real i oh", he answered,"I don′t care. I know what I′m doing is good. "

  He admits it was fearful making such a big change when there was the mortgage(分期付款) to pay and kids to clothe and feed,but in the end he feels it is a simple choice. "If you′re in a job you don′t like, get out. Money′s not everything. If you don′t like it, change—find something you′re going to be happy with. "

  40.What is Ron′s new job like?

  A.Well-paid.

  B.Interesting.

  C.Easy to do.

  D.No free time.

  答案:B

  41.How does Ron manage to cut back on spending?

  A.He spends less on clothes.

  B.He calls his brothers less.

  C.He drives less.

  D.He has less food for lunch.

  答案:C

  42.What′s Ron′s advice to the readers?

  A.Stick to the job if you have kids to raise.

  B.Change the job if you don't like it any more.

  C.Stick to the job if you have mortgage to pay.

  D.Change the job if you don't get enough money.

  答案:B

  It is widely accepted that English is the global language of modern times.

  About three decades ago, French was recognized as the language of diplomacy (外交), and German was considered the language of science and technology. English now dominates(主導) not only as the language of science but also diplomacy, computing, and tourism. Today, in terms of native speakers, Mandarin Chinese is the world′s

  largest language.

  Yet there are people who believe that China will become the most powerful country in the world. Some have even fixed the date as early as the year 2020. At present, while English is more widely spoken than any other language,there are more people who speak Chinese than English due to the large population in China alone. If China does become a world power, there is no doubt that this language will spread worldwide.

  As the controversy over which language will become dominant in the world continues, there are many who feel that the dominance of English is unique and irreversible (不可逆的 ). However, a separate study from David Graddol′s suggests that English′s dominance in the scientific area will continue. There is also an argument that the English language would be changed greatly by 2020 for various reasons. With the possibility of China rising as a world power,Mandarin could definitely challenge the dominance of English as a global language.

  43.Which language is now considered as the language of diplomacy?

  A.French.

  B.Chinese.

  C.German.

  D.English.

  答案:D

  44.Which language has the largest population of native speakers?

  A.Chinese.

  B.English.

  C.German.

  D.French.

  答案:A

  45.The author says that Chinese is expected to spread worldwide if__________.

  A.China becomes a real world power

  B.China has a larger population

  C.China has the modern technology

  D.more tourists come to China

  答案:A

  46.What does controversy in the last paragraph probably mean?

  A.Plan.

  B.Argument.

  C.Conditoin.

  D.Goal.

  答案:B

  All but the tiniest of roads have to have names so they can be recognized on a map, and so people can ask directions to them. Americans name a lot of bridges, too.

  Very often these names carry a clear geographical reference the Pennsylvania Turnpike, for example. Or,like the George Washington Bridge, roads and bridges are named for famous historical figures or powerful officers.

  We make a big deal out of naming things, as when someone decided to name an airport after a U. S. judge. So now we have the Baltimore Washington International Thurgood Marshall Airport.

  Many,if not most, of our college buildings are named for wealthy people who gave a lot of money to the schools. And our sports centers took this idea a step further. Companies paid a whole lot of money for what′s called the "naming rights" to U. S. Cellular Field in Chicago, for example, and Citizens Bank Park in Philadelphia.

  Now the governor(州長) of Virginia, Bob McDonnell,wants to sell naming rights to roads and bridges in the state. He says not just companies, but also wealthy people, would help the Virginia transportation budget(預算) by paying to have their names--or perhaps those of loved ones--placed on roads and bridges, and thus on maps as well.

  People hold different views, however. Supporters say Americans are used to having things sponsored(贊助).

  Others disagree, considering the idea as the next step in the "companies of America. " They wonder how far such an idea might spread, and where it would end:at the Burger King Pacific Ocean, perhaps.

  47.Most of the roads need to have names so that__________.

  A.they can remind people of the past

  B.people can learn about them better

  C.they can be easily recognized on maps

  D.people can enjoy naming them

  答案:C

  48.Who are many college buildings named for according to the passage?

  A.Powerful officers.

  B.Famous judges.

  C.Historical figures.

  D.Wealthy people.

  答案:D

  49.Why does the governor of Virginia want to sell naming rights?

  A.To remember the loved names.

  B.To make the state well-known.

  C.To help the transportation budget.

  D.To increase companies' sales.

  答案:C

  50.What can we learn from the last paragraph?

  A.People have different ideas toward naming things.

  B.Americans have sponsored naming a lot.

  C.Everything is named by an American company.

  D.Pacific Ocean will be renamed.

  答案:A

  五、補全對話(共5句;每句滿分為3分,共15分。) 根據中文提示,將對話中缺少的內容寫在線上。這些句子必須符合英語表達習慣。打句號的地方,用陳述句;打問號的地方,用疑問句。

  提示:Mary與Bill不期而遇,邀請他一起吃晚飯。但Bill當晚7點要去北京,下周一回來。Mary讓Bill回來后給她打電話。

  (51)題答案為 How are you

  (52)題答案為 having dinner together/having supper together

  (53)題答案為 1eaving for Beijing/going to Beijing

  (54)題答案為 next Monday

  (55)題答案為 Call me/Phone me/Give me a call

  六、書面表達(滿分30分)

  56.假設你要李華,寫信給英國朋友Tim,問他是否愿意租房子給你的好友李明,并介紹他的情況,內容包括:

  1.品學兼優,將去倫敦某大學學習計算機;

  2.喜愛讀書、看電影、聽音樂,樂于助人,定能融洽相處;

  3.愿意提供更多信息。

  注意:1.詞數應為100左右;

  2.生詞:租房子rent a room。

  Dear Tim,

  Yours,

  LiHua

  答案:One possible version..

  Dear Tim,

  I'm writing to ask if it is possible for my best friend Li Ming to rent a room in your house. He is going to study computer science in a university in London next month. He is an excellent student with high scores. In his spare time, Li Ming likes reading books, watching movies and listening to music, especially light music. He is a very kind and friendly person, always ready to help others. I'm sure that your family will get along well with him. I will give you more information about him if it is necessary.

  Yours,

  Li Hua


贊(81 不喜歡(0 收藏
免責聲明 : 本站為免費網絡服務提供商,為注冊用戶提供免費信息存儲空間服務,網站所有信息均為用戶自行發布并由用戶承擔相應法律責任,本站不對用戶發布的信息進行修改及審核,不對發布信息的真實性及合法性負責,如涉及侵權或者信息違法的請你及時與本站聯系進行刪除以保障你的合法權益。詳情可閱讀本站免責聲明

相關推薦:

發表評論 用戶評價僅供其表達個人意見,與本站無關

還可以輸入235個字

最熱評論

new 最新評論

大家都在看
>
  • 2018年江西省成人高考招生本層次專業計...

    11-22 去看看
  • 2019年1月黃岡師范學院成教本科畢業生...

    11-29 去看看
  • 2018年吉林成人高考錄取分數線

    11-24 去看看
  • 2018年新疆成人高考成績查詢入口

    11-20 去看看
  • 2018年陜西成人高考錄取查詢入口已開通

    12-12 去看看
  • 2018年遼寧成人高考成績查詢入口以已經...

    11-21 去看看
  • 2018年福建成人高考成績查詢入口已開通

    11-22 去看看
  • 2018年安徽省成人高考錄取分數線

    11-22 去看看
  • 2018年廣西成人高考招生錄取最低控制分...

    12-10 去看看
  • 2019年成人高考專升本《生態學基礎》簡...

    11-20 去看看
  • 2018年成人高考高起點《語文》古詩詞經...

    12-03 去看看
  • 成人高考高起點語文基礎知識之常用成語(二...

    11-28 去看看
  • 2018年山西成人高考錄取工作要求和時間

    11-28 去看看
  • 2018年新疆成人高考錄取分數線已公布

    11-22 去看看
  • 2019年成人高考高起點語文作文寫作輔導

    11-16 去看看

建議反饋表

非常感謝您給我們提出的問題或建議,我們會盡快處理! ×

反饋類型:

問題描述:

您的聯系方式:

客服電話:020-2986-0669

×
投訴舉報
選擇舉報類型
×
投訴舉報
填寫并確認舉報信息
為了確保問題能及時得到處理,請務必保證您提交的信息真實有效、清晰完整

*舉報理由:

*舉報描述:

截圖證明:

×
投訴舉報
填寫并確認舉報信息
為了確保問題能及時得到處理,請務必保證您提交的信息真實有效、清晰完整

*舉報描述:

*原文鏈接:

聯系方式:

截圖證明:

×
投訴舉報

當您發現本站有涉及個人的侵權內容時,建議您先嘗試與當事人溝通解決問題。 如果您無法聯系到當事人,您可通過此渠道提交舉報訴求。

根據求學快遞網侵權舉報規范,您需要向我們提交您的個人信息,其中包括身份證明。如您確認已準備齊全,可點擊下方按鈕進入訴求提交頁。

如果您舉報的僅僅是辱罵等不友善內容,無需提交證明資料,可返回上一步點擊【包含有害內容>辱罵、歧視、挑釁和誹謗等不友善信息】直接舉報。
×
投訴舉報

當您發現本站有涉及企業的侵權內容時,建議您先嘗試與當事人溝通解決問題。 如果您無法聯系到當事人,您可通過此渠道提交舉報訴求。

根據求學快遞網侵權舉報規范,您需要向我們提交您企業和個人的證明材料。如您確認已準備齊全,可點擊下方按鈕進入訴求提交頁。

如果您舉報的僅僅是辱罵等不友善內容,無需提交證明資料,可返回上一步點擊【包含有害內容>辱罵、歧視、挑釁和誹謗等不友善信息】直接舉報。
×
投訴舉報
填寫并確認舉報信息
為了確保問題能及時得到處理,請務必保證您提交的信息真實有效、清晰完整

*舉報理由:

舉報描述:

截圖證明:

新疆今天时时彩票彩96